Slide 4

Previous Next

På misjonsmarken i ti år

Opprettet onsdag 28. januar 2015 00:00 Publisert Treff: 2878

Overordnet kategori: Nyhetsbrev fra Tore og Måkkham - Kategori: Nyhetsbrev 2015

Nyhetsbrev fra Tore, januar/februar 2015

Her i Nord-Thailand er det kalde og klare morgener nå. Det kan faktisk føles veldig kaldt, selv om temperaturen ligger på 12-16 grader om morgenen, men jeg kan ikke klage på dagtemperaturen som ligger på 25-31 grader.
Når jeg ser på naturen rundt meg her, og på folket jeg jobber med, er jeg glad og takknemlig for at Gud kalte meg ut hit til Nord-Thailand, og jeg føler meg mer og mer hjemme her.
Det er faktisk i år ti år siden jeg bosatte meg her i Thailand.
Dette nyhetsbrevet vil handle litt om dette, at jeg vil være seks måneder i Norge i år, om en julefeiring i Myanmar og litt smått og stort.


  {plusone}

 Du kan lese dette nyhetsbrevet ved å trykke på bildet under,
dette er et pdf dokument.

Du kan også lese teksten under.
(men jeg vil anbefale å se pdf. dokumentet.)

Trykk på denne linken eller på bilde, og nyhetsbrevet vil åpne seg i et nytt vindu
(eller vil bli lastet ned og åpnet i et pdf. program).


Du kan laste ned et pdf dokument og printe dette nyhetsbrevet ut her!
(for å laste ned høyre klikk musa og velg lager mål/lenke som)


På misjonsfeltet i Thailand i ti år

Som sagt har jeg allerede vært på fulltid i Nord-Thailand som misjonær blant shanfolket i 10 år, faktisk denne måneden.
Jeg har jobbet med shanfolket lengre enn dette. Det er 16 år siden (også denne måneden) siden jeg møtte shanfolket for første gang.
Når jeg ser tilbake på disse årene så har jeg mange gode minner, men også noen triste og vanskelige, som da jeg mistet en av mine nærmeste shanvenner i 2007 (se bildet t.v. over).

Jeg var også med på å starte opp skolen vi har nå for ti år siden, og vi vil feire dette i løpet av året.
Selv om det har vært mange utfordringer i løpet av disse årene, så har jeg ett større hjerte for shanfolket i dag enn før, kanskje litt fordi jeg kan snakke shan bedre, og jeg kan kommunisere med dem på deres hjertespråk.
Jeg føler kallet til å nå ut til shanfolket er det samme eller kanskje heller sterkere enn før, og jeg har egentlig ikke noen planer om å dra tilbake til Norge for godt.
Men dette året vil bli litt anderledes enn tidligere. Jeg planlegger å være 6 måneder i Norge fra juli i år, til januar 2015.

Jeg vil heller ikke ha noe direkte ansvar i arbeidet vårt på 12 måneder.
Alo og hans familie, som er en av våre shan medarbeidere i Chiang Mai, og som også har vært med oss fra starten av, vil flytte til Fang og ta over lederskap i Fang.

Selv om jeg ikke vil være direkte involvert i arbeidet i Fang på et år, vil jeg ikke ta pause fra shanfolket og visjonen for dem. Noe av det som ligger meg på hjerte er at shanfolket (og forsåvidt også nordmenn) skal oppdage sin verdi, hvor høyt Gud elsker dem og sin identitet, både som et folk og hvordan Gud har skapt dem og ser på dem.
Dette har også vært mye av mitt hoved budskapet på undervisninger jeg har gjort de siste to årene, både på nettet og her ute.
Men jeg ønsker å utvikle undervisning på dette mer, og lage et undervisningsopplegg rundt temaet, også etterhvert få dette oversatt til shan (og kanskje thai og burmesisk).

Seminar, undervisnings eller tale-oppdrag mens jeg er i Norge
Som sagt vil jeg være i Norge i rundt 6 måneder fra juli til januar. Under denne tiden kan jeg også tenke meg å dra litt rundt og besøke menigheter eller ta noen undervisnings-oppdrag.
Jeg har også i tankene å kanskje ha et lite seminar (evt. flere) i løpet av høsten.  

Det som ligger meg på hjerte å undervise om er å finne tilbake til vår sanne identitet, både slik Gud har skapt oss, men også hvem vi er som sønner og døtre av Gud og hvem vi er i Jesus Kristus.
Jeg har hatt mye bra respons, og mange har opplevde frihet gjennom denne undervisningen, så jeg ønsker å kunne nå ut med dette budskapet ennå mer.
Jeg kan også gjerne fortelle om shanfolket, arbeidet og det jeg har opplevd med dem disse siste 16 årene når jeg drar rundt.
Ta gjerne kontakt med meg hvis du skulle ønske besøk av meg, eller å hjelpe meg til å sette ting opp.  (Kontakt meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., på Facebook eller Skype (skype navn torejohannes)

Julefeiring i Myanmar.
Jeg opplevde en spesiell julefeiring i Myanmar (Burma) sist jul.
Den 25. desember dro jeg over grensen for å være med på en julefest som to av våre tidligere stab arrangerte.
Toon og Ii har noen barn, ungdommer og unge voksne som de underviser for i engelsk, thai og shan, og de arrangerte et juleselskap for dem.

Det var en kald julekveld, så ikke alle kom, men vi ble rundt 20-30 personer, de fleste visste lite om hva jul var, og hva det gikk ut på. Jeg hadde juletalen, og forklarte julens budskap for dem.
Det som var litt spesielt var at vi visste ikke helt hvilket språk vi skulle bruke. Ikke alle forstod shan skjønte jeg, for det var noen kinesiske studenter der også som forstod best thai. Så jeg sa litt på shan, så ble det oversatt til thai også til burmesisk. Jeg gikk over til engelsk og da ble det oversatt til thai og burmesisk. Til tross for litt språk utfordringer, med to tolker på en gang, fikk jeg frem det viktigste med julen og Gud sin store kjærlighet mot oss.
Jeg hadde med meg noen thai og shanbibler over grensen, som vi delte ut til noen av studentene.

Etter noen uker hørte jeg at noen av disse studentene, som fikk Bibelen, sa under en undervisning til Ii: I dag ønsker vi ikke studere språk, men kan du undervise oss fra Bibelen isteden.       
Husk gjerne på Toon og Ii fremdeles. Jeg hørte nettopp at barna var litt syke igjen, og det er ikke så lett å gjøre det de gjør, og de har en travel og tøff hverdag på mange måter.

Skolen.
Vi hadde en vellykket julefeiring på skolen vår, der også flere tok imot Jesus.
Vi startet opp igjen den 6. med rundt 30 elever.
Vi har også starte opp skole på lørdager, og det vil si at to i staben vår har fri på mandager. Dette gjør at jeg stepper inn som en engelsklærer på enkelte mandager, når jeg har mulighet.
På mandag hadde jeg min første undervisning, og det var faktisk ikke så lett som jeg trodde. Jeg fikk muligens den mest utfordrende klassen også da.  
Se video fra julefeiringene under

Besøk av team fra Norge.
I februar og mars får vi besøk av et team fra Norge. Det er Justice DTSen fra Borgen og Grimerud. Vi ser frem imot dette! Det betyr ofte mye for barna våre på skolen slike team besøker oss, og de er ofte også en stor oppmuntring for de lokale i husmenigheter og stab.
Be gjerne for dem og den tiden de vil være med oss. De skal være med oss i rundt 5 uker.

 


 Hvis du skulle ønske å gi en gave til Shan arbeidet, kan du bruke dette kontonr:
Shan Arbeidet 1638 19 72309
Se også denne siden: http://www.shanoc.com/hjelpe.html


Video fra julen 2014:


Mine nettsider

Jeg har også noen nettsider som jeg driver, og jeg opplever stadig at den er til god hjelp for mange. Nettbibelskolen som jeg startet i 2009 teller i dag over 700 påmeldte og det er i gjennomsnitt 200 personer innom hver dag på sidene mine www.bibelundervisning.com, og mellom 100 til 200 personer lytter på mine ukentlige podcaster.

Støtte meg personlig

Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig som en støttet til det jobber med i Thailand og på nettet (www.nettbibelskolen.com og www.bibelundervisning.com ).

Du kan  bruke dette kontonr: 9710 27 46787

Du kan også gå til denne side!


 

Våre nettsider (Shan Outreach Center)

Ta deg gjerne en titt på nettsidene til tjenesten vår! Der kan du se videoer, lese våre nyhetsbrev, lese informasjon om shanfolket, finne ut hvordan du kan støtte arbeidet m.m.


Se flere av mine nye bilder fra arbeidet på følgende sider.

På Facebook

På Picasa (best oppløsning på bilder)

Shan arbeidets Facebook side.


 

Gud velsigne deg!

Tore Johannessen

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?