Slide 1

Previous Next

Kjærligheten (Gud) holder ikke på det onde

Opprettet søndag 08. september 2019 03:00 Publisert Treff: 489

Kategori: Ukens undervisning fra Bibelen

Vi har sikkert alle hørt at Gud er kjærlighet (1Joh 4: 8), men hva betyr det egentlig.

Noen tror at Gud bare har kjærlighet, det er bare en av hans attributter, og han vil vise den til oss når vi fortjener det eller når vi har oppført oss bra.

Noen tror at han bare elsker meg, og vil høre mine bønner når jeg har omvendt meg fra alle syndene jeg har gjort, og de tenker kanskje til og med: Alle synder jeg har gjort siden jeg var barn, og jeg trenger å vite nøyaktig hva jeg gjorde og når jeg gjorde det.

Det er mange mennesker som ikke er frimodig når det kommer til bønn, fellesskapet og kommunikasjonen med ham, fordi de tror at Gud skriver opp alle de gale tingene de ha gjort.

Det er som om han har en liste, og han skriver ned hver synd du gjør og har gjort, og han holder den opp mot deg, og sier: Den 5. september 2012 gjorde du denne synden, du baksnakket, og du har ikke bedt meg om tilgivelse for denne synden, eller omvendt deg for den ennå.

Så jeg har ikke tilgitt deg for den, du må be denne bønnen først: Gud, tilgi meg for at jeg baksnakket den 5. oktober 2012 klokka 13:32, og jeg angrer dypt, inderlig og omvender meg fra den.

Jeg vet at jeg overdriver litt, men det er nær det mange tror.

 (Les mer tekst under!)

Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354


Lytt til undervisningen

Du kan abonner på ukens undervisning her!
iTunes
Spotify

Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354


 

Det er som om han har en liste, og han skriver ned hver synd du gjør og har gjort, og han holder den opp mot deg, og sier: Den 5. september 2012 gjorde du denne synden, du baksnakket, og du har ikke bedt meg om tilgivelse for denne synden, eller omvendt deg for den ennå.

Så jeg har ikke tilgitt deg for den, du må be denne bønnen først: Gud, tilgi meg for at jeg baksnakket den 5. oktober 2012 klokka 13:32, og jeg angrer dypt, inderlig og omvender meg fra den.

Jeg vet at jeg overdriver litt, men det er nær det mange tror.

Er dette Gud? Er dette kjærlighet? I følge 1 Kor 13 er det ikke det.

1. Korinter 13: 4-7
4 Kjærligheten er tålmodig, og den er vennlig. Kjærligheten er ikke misunnelig. Kjærligheten skryter ikke, er ikke oppblåst.5 Den oppfører seg ikke umoralsk, søker ikke sitt eget, lar seg ikke opphisse, tenker ikke ut noe ondt. (Holder ikke på den onde, keeps no record of wrongs)
6 Den gleder seg ikke over urett, men gleder seg i sannheten.
7 Den tåler alt, tror alt, håper alt, utholder alt.

Jeg vil fortelle deg dette: Hvis ditt hjertet stadig fordømmer deg, vil du ikke ha tillit til at han vil høre bønnene dine og du vil heller ikke ha det i din kommunikasjon med ham (som fremdeles er bønn).

1. Johannes 3:20-21
20 For dersom vårt hjerte fordømmer oss, er Gud større enn vårt hjerte og kjenner alt.
21 Elskede! Hvis vårt hjerte ikke fordømmer oss, har vi frimodighet for Gud.

 Hvis vi skulle vente til vi har gjort alt rett, der vi har husket på å bekjenne all vår synd, gjort alle de riktige tingene og bedt alle de "riktige" bekjennelsesbønnene, ville ingen av oss få svar på bønn. Det handler egentlig ikke om disse tingene i det hele tatt. Det handler om å ha tillit til Gud til tross for at vi gjør synd og gale ting, og at vi ikke alltid gjør alt rett.

Vi må stille dette spørsmålet: Hva handler egentlig kjærlighet om?

Når noen leser 1Kor 13, tror de dette er hva Gud har befalt oss om å gjøre, og krever av oss.

Hvis 1 Kor 13 bare gjelder for oss og ikke for Gud, hvordan kan han da være en pålitelig Gud? Hvordan kan vi noen gang ha frimodighet å henvende oss til ham med tillit?  

Gud er kjærlighet, og det er det han er, det er ikke en del av ham, en av hans attributter eller noe han har, det er hva han er! Og han er kjærlighet, han er 1Kor 13.

Det har vært tider da jeg ikke hadde tillit i bønn, og det var hovedsakelig på grunn av fordømmelse. Noen ganger trodde jeg at Gud hørte andre menneskers bønner bedre enn mine egne bønner, fordi de var i stand til å leve mer hellig eller fordi de klarte å utføre alle omvendelses-bønner perfekt, trodde jeg.

La meg forresten også si dette: Jeg snakker ikke om at omvendelse er galt. Det er sunt i et forhold å se våre egne synder og mangler, og erkjenne dem for hverandre, og til og med for Gud, dette er bra. Men Gud har ikke en liste du trenger å gjøre før han kan tilgi deg eller høre bønnene dine, du er fortsatt hans barn og han vil fremdeles gi deg svar på bønner selv om du ikke har oppført deg perfekt. Og husk også: Gud tilga deg FØRST!

Fordi jeg har hatt denne opplevelsen jeg har forklart med fordømmelse, gikk jeg også i en annen grøft som heter likegyldighet. Hvor du har blitt så lei av å prøve, at du bare ikke bryr deg lenger.

 Jeg har også hatt dårlig erfaring med andre kristne, de var veldig opptatt av det jeg hadde gjort galt (selv om det ikke var de "store" syndene), og det gjorde til og med noe med min tillit til Gud igjen, og det forsterket også likegyldighetsfølelse.

Kanskje har du hatt denne opplevelsen også, og den kan være spesielt knyttet om imot ledere.

På en indirekte måte ser vi automatisk (kristne) ledere som mer lik Gud, og de burde vite mer om ham, og skulle vise mer av Guds karakter. Men du vet sikkert, og husker at jeg er en leder også, at de (og meg) ikke alltid gjør alt riktig. 

Når vi blir skuffet over ledere, kan vår tillit til Gud ofte lide, spesielt hvis det er en leder som vi stolte på.

Men det er viktig for oss også ikke å skrive en mental liste over hva de gjorde eller sa imot oss heller. 

De representerte ikke Gud på den måten de såret deg på. Gud er større og bedre enn det de (og her) er, så bare gi slipp på sinnet og det de har gjort og sagt til deg! Tilgi dem og gi slipp på det som de gjorde og sa, hold ikke på det onde.

Gud elsker deg fremdeles, og han har ikke skrevet en liste over alt hva du har gjort galt!


 • Ut over høsten vil jeg legge ut flere deler av seminaret: Full gjenopprettelse med fokus på helbredelse.
  Meld deg på mine oppdateringer, og du vil få en mail når jeg legger ut de enkelte delene!, se dette skjema! Eller se kolonnen seminar over!


 

 Podcast!

Her kan du abonnere på ukens podcast!

iTunes

Spotify

Hvis du ikke bruker iTunes eller Spotify er podcast adressen:  http://www.bibelundervisning.com/mp3.xml

 

 • YouTube
  Jeg legger også ut videoer på YouTube. Abonner gjerne på denne kanalen!

   

  Vimeo
  Se mine undervisnings videoer på Vimeo

  Facebook
  Jeg legger også ut videofilene hver uke på Facebook siden: Bibelundervisning. Følg gjerne denne siden også  Støtt gjerne denne siden og arbeidet jeg og min familie står i!

  Det koster både en del tid og penger å lage undervisningen, videoene og disse sidene.
  Disse sidene er laget på helt frivillig basis, og jeg får ingen annen støtte enn det som blir gitt frivillig til den.
  Jeg jobber også som misjonær og er her også avhengig av frivillige gaver.

  Hvis du skulle ønske å støtte kan du gjøre det på følgende måte:
  Du kan bruke Vipps til 900 90 354
  PayPal https://www.paypal.me/goodnewsforbroken
  Eller du kan bruke dette kontonr.
  (Tore Johannessen) 9710 27 46787
  Se også denne siden


   

   

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?